ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βετεράνων

Κύπελλο - επόμενη φάση

ΠΟΙΝΕΣ

Η συμβολή και ο ρόλος του γιατρού στον αγωνιστικό χώρο είναι πολύ σημαντική.

Ο γιατρός κατά την διάρκεια των αγώνων ευρίσκεται δίπλα στο έδρανο των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών. Η θέση αυτή του εξασφαλίζει δύο πλεονεκτήματα:

1.     Προσφέρει έγκαιρα την βοήθεια προς ποδοσφαιριστές και

2.     Επικοινωνεί προσωπικά με τους προπονητές-υπευθύνους σε κάθε περίπτωση κατά την οποία του ζητείται η γνώμη του.

Ο γιατρός είναι το μόνο αρμόδιο πρόσωπο που μπορεί να προσφέρει έγκαιρα και υπεύθυνα τις ιατρικές του υπηρεσίες, στον τραυματισμένο ή παθολογικά άρρωστο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ευθύνη εκείνου που παρέχει πρώτη βοήθεια ή απομακρύνει τον αθλητή που έπεσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι βαρειά.

Ο γιατρός κρίνει αν ο αθλητής που έπεσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι σε θέση να συνεχίσει ή να διακόψει τον αγώνα. 

Το μέλλον πολλών αθλητών έχει διασωθεί, χάρις στην απόφαση του γιατρού, να επιβάλει προσωρινά την απομάκρυνση τους από τον αγωνιστικό χώρο.

Και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που η απόφαση του γιατρού επεβλήθη παρά τις διαμαρτυρίες και την πίεση του προπονητή και των παραγόντων του σωματείου, σε μια μάλιστα στιγμή κατά την οποίαν ο τελούμενος αγώνας, βρισκόταν σε κρίσιμο σημείο και ο τραυματισμένος αθλητής εθεωρείτο αναντικατάστατος.

Σίγουρα ο γιατρός δεν πρέπει να παρασύρεται από την αντίθετη γνώμη και τις απαιτήσεις από τρίτους ή από τον φανατισμό και τον πυρετό της νίκης. Η ικανότητα του γιατρού να διατηρεί την ψυχραιμία και τις αρχές του, και παρόλο ότι βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, να απέχει από την έξαψη του, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, στους αθλητές, στους οποίους περιφρουρεί την υγεία και γενικά την αγωνιστική τους απόδοση.

Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του γιατρού στο γήπεδο, γιατί κατά την διάρκεια του αγώνα, μπορεί να παρουσιασθεί σε ποδοσφαιριστή μια απλή θλάση μέχρι και θάνατος.

Λαβετε τα τελευταια νεα

Εγγραφείτε τώρα, κάντε κλίκ εδώ